Sunt multe mirese care incearca o abordare inselatoare a fotografului de nunta. Ce am vrut sa spun? In cateva cuvinte: Tu ai botez si nunta in aceeasi zi si ii spui fotografului ca ai doar botez. Iata la ce trebuie sa te astepti in cazul in care nu esti corecta cu fotograful nuntii tale. Nu face aceasta greseala cu fotograful si cameramanul nuntii tale! Asteapta-te la consecinte!

O tehnica neapreciata de ofertantii de nunti este aceea prin care oferi date eronate despre proiectul tau. Motivul pentru care se abordeaza sub pretextul unui eveniment mic, este acela de a se obtine un pret cat mai mic pentru prestatie.

Eu te sfatuiesc ca intainte sa ceri ofertele pentru foto video, sa fii corecta! Intotdeauna vei avea de castigat prin sinceritate si corectitudine! Chiar nu ai nimic de pierdut. In cele mai multe cazuri artistii inteleg si sustin proiectele, motiv pentru care nu ai de ce sa nu dai toate informatiile cu privire la nunta.

Gandeste-te ca asa cum tu ii poti spune fotografului ca este vorba despre un eveniment mic, asa si el poate sa faca rabat de calitate si nu numai. Iata un exemplu:

O viitoare mireasa care are nunta in Bacau solicita oferta unui fotograf din Bucuresti spunandu-i ca evenimentul va fi restrans si ca isi doreste fotografii la pregatiri, la biserica si la local. Atat! In realitate lucrurile stau diferit iar mireasa argumenteaza prin faptul ca lucrurile sau schimbat si ca isi doreste poze si la nasi care stau in Iasi si la mire acasa care sta in Ploiesti. Deja vorbim de un alt proiect!

Ce va face fotograful in acest caz!

In primul rand va avea un vibe foarte slab! In al doilea rand va considera ca mirii nu au fost corecti fata de el! In al treilea rand va aborda normal sirul evenimentelor fara sa aduca un aport pozititv de creatie.

Nu face aceasta greseala cu fotograful si cameramanul nuntii tale! Asteapta-te la consecinte!

Pentru a intelege mai bine ce simte acel fotograf, gandeste-te ce s-ar intampla daca acesta ti-ar spune:

  • Noi am vorbit ca vin si la pergatiri dar nu mai pot ajunge pentru ca am avut alt eveniment si trebuie sa dorm!
  • Aveai in contract un numar de 1000 de fotografii dar primesti 400.
  • Ti-am spus ca iti livrez in 30 de zile fotografiile de la nunta dar te rog sa astepti 6 luni.

Cu siguranta ca nu vei tolera toate aceste argumente! In primul rand pentru ca in viziunea ta nu au nicio logica! Vei crede despre fotograf ca este neprofesionist daca aduce aceste argumente! Nu il vei recomanda niciodata pentru ca una ati vorbit si alta primesti!

Acum te intreb pe tine, viitoare mireasa: E bine sa adopti o astfel de strategie in colaborarea cu fotograful si cameramanul nuntii tale?

Altii citesc acum:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *